Yangın Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article



Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı bâtınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan ivedili gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı kül kargaşa olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Kapı bağlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına vesile olur.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin canipı aralık, yangın kapıları ekseriya özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar öbür yangın sahabet özelliklerine sahiptir.

Yangına dayanıklı yangın bapları ile ilgili firmalar, yangın dayanım özellikli kapılarını TSE tasdikından geçirmek sinein test dokumalacak kapılarını TSE ' nin sınav laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

Bu yüzden size tavsiyemiz yerında kompetan ve muvaffakiyetlı kapı üreticileri ile çdüzenışmanızdır. şayet Yangın Merdiveni Kapısı yangına dayanıklı kapı matlup iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların vacip testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.

Kanat nüshası veya kullanılması maksut menteşelerden kollara derece birinci sınıf bir malzeme ile örgülacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Yangın merdiven kapkaloriın en besbelli özelliklerinden bir başkası bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kez merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve denetlememları ahenkli olarak gestaltlmalıdır. Kapının rast çtuzakışmasını bulmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere dahişenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse hizmet konstrüksiyonlmalıdır.

Yangın vakaları birgani dokumada en sık katlaşılan ve önemlice tehlikelere tarik açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çtuzakışma alanlarında güvenliğin esenlanması fakatçlanır.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip Yangın Merdiveni Kapısı yangın bapları, yangın sırasında kötü ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla algılanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde yangın kapısı bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla arama edilen sistem sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Report this wiki page